Mensen die veel fronsen, kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels uiteindelijk ‘in de huid’ blijven staan. Met Botuline Toxine kunnen rimpels worden voorkomen. Vaak zijn mensen bang hun mimiek te verliezen. Als men zich beperkt tot de drie indicatiegebieden (voorhoofdsrimpels, frontrimpels en kraaienpootjes) is dit niet het geval.

Informatie

Botuline Toxine is een medicijn om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het wordt niet alleen gebruikt tegen rimpels, maar onder andere ook tegen spanningshoofdpijn en tandenknarsen.

Als injectable behandeling heeft Botuline Toxine twee effecten:

  • Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Botuline Toxine wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek.
  • Het blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. ( Overmatig zweten (hyperhidrosis) ).

Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig.

Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten van een behandeling van uw lippen. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor- en natraject. Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat zij/hij kan aangeven of wij aan deze verwachtingen kunnen voldoen.

Aan een consult zijn geen consultkosten verbonden.

Door de zeer fijne injectienaald die wordt gebruikt bij het injecteren van Botox, is een verdoving niet nodig. Botuline toxine blokkeert het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwtjes in de huid en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Het duurt ongeveer 1-2 weken totdat u maximaal effect heeft. Daarna neemt de mogelijkheid om die spiertjes aan te spannen weer langzaam toe, doordat nieuwe zenuwuiteinden aangroeien om de geblokkeerde zenuweinden te vervangen. Een behandeling moet in eerste instantie elke 3 maanden herhaald worden. Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-9 maanden.

Het is belangrijk dat u gedurende twee uur na de behandeling niet gaat liggen. Ook is het onverstandig om de eerste twee uur na de behandeling te sporten. U mag het gebied niet masseren. Wel is het verstandig om, de eerste twee uur, de spier die behandeld is aan te spannen. Bijvoorbeeld als de frons behandeld is, moet u boos kijken. De dag nadat u bent behandeld gelden geen beperkingen.

Hoelang behoud ik resultaat?

In eerste instantie drie maanden, uiteindelijk kan de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-9 maanden.

Kan ik mijn werk weer direct oppakken na de behandeling?

Het is belangrijk dat u twee uur na de behandeling niet gaat liggen of sporten uitvoert. Verder kunt u uw werk weer normaal oppakken.

Behandeling
Prijs

Botox

Vanaf € 95

Botox Eén zone

Vanaf € 225

Botox Twee zones

Vanaf € 349

Botox Drie zones

Vanaf € 425

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten