Spinnaevi zijn de rode vaatjes, die zich als spinnetjes in het gelaat vertonen. Er zijn veel oorzaken voor deze rode adertjes en vlekjes in het gezicht. Soms krijgt men ze doordat het gezicht aan weer en wind blootstaat, omdat men rookt, te scherp gekruid eet, bloed verdunnende medicijnen gebruikt, of langdurig hoge bloeddruk heeft. Maar, couperose kan ook erfelijk zijn.

Voor veel vrouwen is een egale teint het toppunt van schoonheid. Voor een deel kan dat met foundation worden bereikt, maar bij couperose wordt dat een ander verhaal. Bij couperose zijn de haarvaatjes chronisch verwijd, omdat de vaatwand zelf slap is geworden. Een laserbehandeling kan dan oplossing bieden.

Informatie

Couperose vindt men meestal op in het oog springende delen van het gezicht: de wangen en neus. Alleen zichtbare rode/paarse vaatjes kunnen behandeld worden. Een diffuse roodheid is lastig te behandelen. Blauwe vaatjes kunnen niet behandeld worden met onze laserapparatuur.

Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten van een laserbehandeling. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor- en natraject. Het is voor de huidtherapeute/laserspecialiste belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat zij kan aangeven of wij aan deze verwachtingen kunnen voldoen.

Aan een consult zijn geen consultkosten verbonden.

Voor de behandeling wordt de procedure nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. ATS-kliniek behandelt couperose en spinnaevi met de diodelaser. Deze laser maakt korte metten met de rode verkleuringen. Het hemoglobine in het bloed absorbeert het laserlicht, waardoor het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. De laser beschadigt het omliggende weefsel niet. Afhankelijk van de ernst van de couperose, zijn één tot drie behandelingen vaak afdoende. In sommige gevallen is een jaarlijkse nabehandeling nodig.

Sommige verzekeraars vergoeden een gedeelte of zelfs het volledige bedrag. Informeer vooraf dus goed bij uw ziektekostenverzekeraar!

De eerste uren na de behandeling kan er roodheid en lichte zwelling optreden. Meestal verdwijnt dit al binnen een paar uren. Wanneer u last heeft van een branderig gevoel, zou u de huid kunnen koelen met een vochtige doek.

Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon door middel van een sunblock. Minimaal spf 20.

Zijn er beperkingen voor/na de behandeling?

U mag voor en na de behandeling gedurende 6 weken niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende crèmes. De eerste 48 uur mag u geen alcohol of bloedverdunnende medicijnen gebruiken. Ook mag u geen sauna bezoeken tot gedurende 4 dagen na de behandeling. 1 week niet intensief sporten. Vermijd zoveel mogelijk temperatuursverschillen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Na de behandeling is het gebied rood, ontstaat er zwelling en evt. blaasjes en korstjes. Ook kan er wat licht kleurverschil ontstaan. Dit trekt doorgaans weg binnen enkele maanden.

Wat zijn de risico’s?

Littekenvorming kan voorkomen, maar is uiterst zeldzaam. Verder kunnen er pigmentatieverschillen optreden. Deze zijn meestal van voorbijgaande aard.

Behandeling
Prijs

Spinnaevi

Vanaf € 85

Neus

Vanaf € 85

Wangen

Vanaf € 160

Hele gelaat

Vanaf € 300

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten