Pigmentvlekken zijn ophopingen van de kleurstof die de huidskleur bepaalt; melanine. Bij het ouder worden is de gelijkmatige verdeling van dit pigment vaak verstoord, waardoor zogenaamde ouderdomsvlekken ontstaan. Ook jongere mensen kunnen met pigmentvlekken te maken krijgen, door bijvoorbeeld overmatige blootstelling aan de zon, of mensen met het lichtste huidtype. Ook handen kunnen ontsierende pigmentvlekken hebben. Pigmentvlekken kunnen ook een aangeboren pigmentafwijking zijn. In dat geval heten het ‘café-au-lait’ vlekken.

Voor en na foto's

swipe

Informatie

De beste resultaten met een laser worden bereikt bij ouderdomsvlekken in gezicht en op de handen. Met de laser zullen uitsluitend niet verheven en/of onregelmatig aanvoelende pigmentvlekjes worden behandeld. Helaas kunnen alleen mensen met een lichte huid behandeld worden.

Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten van een laserbehandeling. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor- en natraject. Het is voor de huidtherapeute/laserspecialiste belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat zij kan aangeven of wij aan deze verwachtingen kunnen voldoen.

Aan een consult zijn geen consultkosten verbonden.

Voor de behandeling wordt de procedure nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. De laser geeft een smalle intense lichtbundel af, die met grote precisie op de pigmentvlek gericht wordt. De pigmentvlekken absorberen de kleur van het laserlicht. Door een zeer korte puls te gebruiken zal het laserlicht een soort explosie van energie laten ontstaan in de pigmentlaag. Het pigment zal in kleine stukjes worden afgebroken en door het lichaam worden afgevoerd.

Het duurt een paar weken voordat het resultaat optimaal is. Daarna wordt bekeken of er wellicht nog een behandeling nodig is. Tussen twee behandelingen moet minimaal acht weken zitten. Vaak zijn 1-3 behandelingen nodig, voor een goed resultaat.

Na de behandeling zal de huid rood tot donkerbruin zien en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. Ook kan er een rode/lichtroze verkleuring van de huid ontstaat, dit trekt binnen enkele dagen weg. In enkele gevallen is het resultaat niet permanent, en zal er na verloop van tijd weer een behandeling moeten plaatsvinden.

Kunnen alle pigmentvlekken behandeld worden?

Alleen vlakke pigmentvlekken kunnen behandeld worden. Verheven vlekken/moedervlekken kunnen niet met de laser behandeld worden. Ook indien een pigmentvlek kwaadaardig is, kan deze niet behandeld worden met laser. Daarom is het aan te raden dat u, voorafgaande aan het consult, eerst een dermatoloog raadpleegt om de pigmentvlekken te laten beoordelen/controleren.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling voelt als een elastiekje die tegen de huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt. De behandeling is goed te verdragen en verdoving is niet nodig.

Wat zijn de risico’s?

In enkele gevallen kan het behandelde gebied lichter worden dan de omliggende huid. Doorgaans verdwijnt dit na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen kan de depigmentatie blijvend zijn.

Behandeling
Prijs

Handen

Vanaf € 125

Gelaat, een enkel vlekje

Vanaf € 100

Groot oppervlak - in overleg

n.v.t

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten