huidverbetering ats kliniek den bosch

Laserontharing - all you need to know

kwaliTIJD Vanwege onze hoge kwaliteitseisen besteden wij veel meer tijd aan behandelingen dan anderen. Dat noemen we kwaliTIJD.
Lokaal We zijn altijd volop betrokken en begaan. Dat is het voordeel van een kleinschalige kliniek bij jou in de buurt.
Gerenommeerd Gewoon écht goed. En dat erkennen onze klanten met een gemiddelde beoordeling van een 9,5 op basis van 492 reviews.

Renate Klein, huidtherapeute bij ATS-Kliniek, weet alles af van overtollige haargroei. Ze weet dat dit flink in de weg kan zitten, vooral wanneer het op plekken groeit waar het duidelijk zichtbaar is. Het liefst wil je er natuurlijk voorgoed vanaf. Ze geeft antwoord op de zes belangrijkste vragen rondom definitieve ontharing.

1. Kun je storend overtollig haar definitief verwijderen?

We kunnen haren nooit voor 100% definitief verwijderen. We komen wel sterk in de buurt. Door middel van laser ontharing worden de haarzakjes van alle haren die op dat moment aanwezig zijn vernietigd. Die haren groeien dus niet meer terug. Maar omdat niet iedere haar tegelijkertijd in dezelfde groeifase zit, kun je ook niet in een klap alle haren verwijderen. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Sommige haartjes in je huid staan momenteel op slaapstand en de groeifase wordt in de toekomst pas geactiveerd door middel van hormonen of bepaald medicijngebruik. Dit maakt dan ook dat een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aangeraden wordt om tot het beste resultaat te komen wat zo goed als blijvend is.

2. Hoe werkt het weg laten laseren van haar?

Laserlicht geeft een sterke energie af. Wanneer het in contact komt met het pigment van je haar, wordt het naar het haarzakje geleid welke vervolgens door de warmte wordt vernietigd. Dit kan aanvoelen als een klein speldenprikje en ook de warmte kun je ervaren. Wanneer je huid gevoelig is of wanneer je bang bent voor het laseren kan er een proef behandeling worden uitgevoerd. Dan wordt er een klein stukje huid behandeld zodat je kan ervaren hoe het is. Voor de meeste mensen is het een opluchting om te beseffen dat ze zich nergens druk over hoeven te maken.

3. Kan iedereen een laserbehandeling ondergaan?

Blond haar kunnen we niet laseren. Een laserbehandeling is daarom niet geschikt voor mensen met blonde en grijze haren of donsharen. Tijdens het consult kijken we of je in aanmerking komt door je haren en huid te controleren op kleur en dikte. Tijdens het consult gaan we ook dieper in op de behandeling, hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat de kosten gaan worden. Ook wordt de proefbehandeling eventueel uitgevoerd. Wanneer we samen besluiten de behandelingen te ondergaan kunnen we deze meteen vooruit plannen.

4. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is geheel afhankelijk van het gebied wat behandeld moet worden en de intensiteit van de haargroei. Je kunt je voorstellen dat het haarvrij maken van de bikinilijn van een vrouw minder sessies vraagt dan het haarvrij maken van de borstkas van een man. 

Een goede maatstaf is het haarvrij maken van de benen. Daar moet je ongeveer aan vijf tot zeven behandelingen denken. Tussen de behandelingen in wordt er een rustperiode ingelast van zes tot acht weken. In die tijd kun je de huid gewoon scheren. Waxen of epileren wordt wel afgeraden en daarnaast moet je de huid niet te veel blootstellen aan de zon. Daarom is de herfstperiode ideaal om te starten met de behandelingen. Dan heb je er volgende zomer plezier van!

5. Kan elk gebied op mijn lichaam behandeld worden?

Ja, in principe wel. De enige plek waar we niet mogen laseren is rondom de wenkbrauw of het oog. Maar verder kan elke plek behandeld worden. Bij vrouwen komt overtollige haargroei het vaakst voor in het gezicht, de armen en benen of rond de tepels. Bij mannen worden meestal de armen, borst- en rug behandeld.

6. Er zijn zoveel klinieken, waarom moet ik voor de ATS-Kliniek kiezen?

We nemen echt de tijd voor onze patiënten en vinden het ontzettend belangrijk dat iemand op zijn gemak is. We doen er alles aan om de behandelingen zo prettig mogelijk te maken. Daar gebruiken we onder andere extra koeling methodes voor tijdens de behandeling. Daar wordt super op gereageerd. Op die manier voel je de kleine prikjes minder en kun je elke keer ontspannen de behandeling ondergaan.

 

 

Coronavirus: lees hier hoe wij ermee omgaan