Waar het in het verleden een grote wens was van veel vrouwen, is het nu juist het tegenovergestelde: Vrouwen willen vaak geen grote borsten meer. Dit is de conclusie die getrokken is door het Britse blad The Daily Mail. Een atletisch lichaam is trending volgens Britse chirurgen en daar passen grote borsten van het formaat Pamela Anderson niet bij.

Eerst zorgden vrouwen zoals Pamela Andersen en Beyonce ervoor dat de dames naar de plastisch chirurg stapten voor een borstvergroting, waarbij een diepe decolleté  en mooie rondingen de wensen waren. De vrouwelijke idolen van tegenwoordig, zoals Taylor Swift, hebben daarentegen een kleinere cup maat en een atletischer uiterlijk en dit is dan ook gewild bij de fans.

De sexy decolleté maakt langzamerhand plaats voor de sexy glimp van de zijkant van de borst bij een loshangend jurkje of shirt. Ook deze fashion trend kan te maken hebben met een afname van het aantal vrouwen dat grotere borsten begeerd, maar volgens de bekende Belgische plastisch chirurg, Jeff Hoeybergs, wordt dit verschijnsel erg overtrokken. Volgens hem willen vrouwen het liefst een gemiddelde maat, dus cup C. Wel merkt hij daarbij op dat dit ook afhangt van de omvang van de rest van het lichaam. Bij vrouwen met een grotere omvang zal de cup maat soms wat groter moeten zijn om er gemiddeld uit te zien.

Niet alleen The Daily Mail heeft deze conclusie getrokken. Ook het lingeriemerk Triumph heeft een enquête uitgevoerd waar een vergelijkbaar resultaat uit kwam. Het onderzoek werd gehouden onder vrouwen uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Deze vragenlijst ging over opvattingen en idealen rondom het vrouwelijke lichaam.

Liefst 40% van de vrouwen maakt zich zorgen om de stevigheid van haar borsten. Ook zouden zij liever een kleinere cup maat hebben in ruil voor meer stevigheid. Ook kwam er naar voren dat 34% zich zorgen maakt over de grootte en 32% niet tevreden is met de vorm.