Ondanks de vele nieuwe behandelingen die er de laatste jaren zijn bijgekomen, is de facelift nog altijd de ingreep die het langdurigst en meest verjongende resultaat geeft. Niet alleen wordt het uiterlijk sterk verbeterd, ook de onderliggende oorzaken worden aangepakt. Bij een facelift wordt namelijk niet alleen de verslapte huid gecorrigeerd door het overschot aan huid weg te halen. Omdat het onderhuidse steunweefsel en de spieren slapper zijn geworden en het vet niet meer op de juiste plaatsen zit, wordt ook dit geherstructureerd en aangespannen, waardoor de onder- en bovenlaag weer perfect op elkaar aansluiten. Dit heet de SMAS-techniek: Superficial Muscular Aponeurotic System.

Voor en na foto's

swipe

Informatie

Het succes van een facelift hangt af van een aantal factoren. Allereerst spelen uw leeftijd en de conditie van uw huid een belangrijke rol. Iemand van 60 kan een betere huid hebben wat elasticiteit betreft, dan iemand van 45. Ook leefgewoonten tellen mee. Veel in de zon liggen en/of roken hebben een nadelige invloed op het uiteindelijke resultaat. U kunt er jaren jeugdiger uitzien na een facelift, zonder dat anderen kunnen zien dat u een facelift heeft laten doen. De chirurg die de facelifts uitvoert, zal eerst uitvoerig naar uw mimiek kijken. Hoe gebruikt u uw spieren, hoe zijn de verhoudingen in het gezicht. Deze basis moet bewaard blijven na een facelift, omdat uw unieke karakteristieken immers bepalen wie u bent.

Een facelift is de perfecte basis voor een jeugdiger uiterlijk, strakkere huid, met goed zichtbare contouren. Daarna kunnen verfijningen plaatsvinden door bijvoorbeeld nog bestaande rimpels op te vullen met injectables of door een fractional laserbehandeling toe te passen. Maar ook ooglidcorrecties, of een halsliposculpture behandeling om overtollig vet weg te halen, kunnen het resultaat vervolmaken. Dit geldt voor vrouwen én voor mannen. Deze behandelingen, in combinatie met een facelift, zijn vaak de puntjes op de i. Een facelift is een ingrijpende, maar ook zeer dankbare ingreep, gezien de resultaten die wij bij ATS-kliniek weten te behalen.

Wanneer u bij ons komt voor een consult zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling, risico’s en mogelijke complicaties en het voor- en na traject.

Het is voor de plastisch chirurg belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen. De plastisch chirurg zal niet alleen kijken, maar ook voelen aan de huid om de elasticiteit van de huid te beoordelen en om een indruk te krijgen van het onderliggende weefsel. Via een spiegel probeert hij u te laten zien wat u kunt verwachten van de door hem geadviseerde behandeling. Ook zal tijdens dit consult een eventueel vervolgtraject besproken worden, wanneer u meer verwacht dan wat een facelift u kan bieden. Soms kan een combinatie met een andere behandeling een betere optie zijn.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Net als alle operatieve ingrepen, wordt ook een facelift uitgevoerd in Waalre. De arts die u gesproken heeft tijdens het consult is altijd degene die de behandeling uitvoert. Zo bent u ervan verzekerd dat deze arts op de hoogte is van alle vragen die u had en wensen die u heeft. Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Een facelift zal bij ATS-kliniek altijd onder narcose worden aangeboden. Dit omdat het een nauwkeurige en langdurige operatie is.

De incisie wordt gemaakt vanuit de haarregio bij de slaap, voor het oor langs, onder de oorlel door naar achteren weer in de haargrens. Huid en onderlaag worden losgemaakt, waarna de SMAS wordt gelift. Zonodig wordt overtollig vet verwijderd. Hierna kan de huid teruggelegd worden, strakgetrokken en het overtollige deel weggenomen worden. Net voordat de wonden (deels onderhuids) worden gesloten, wordt een weefsellijm achtergelaten (Tissucol), om zo nabloedingen nagenoeg te voorkomen en zwelling na de operatie sterk te doen verminderen.

Direct na de ingreep wordt het gelaat met een drukverband verbonden. Deze wordt de dag na de ingreep verwijderd. Voor de nacht (gedurende vier tot zes weken) zult u een bandage meekrijgen, die u de eerste twee weken ook overdag zoveel mogelijk dient te dragen.

Een facelift wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Een licht tintelend gevoel van de huid, hetgeen wordt veroorzaakt door het genezingsproces dat onder de huid plaatsvindt, is heel normaal en verdwijnt na verloop van tijd. Gedurende circa 2 weken na de operatie is het gelaat gezwollen en soms wat blauw. Dit kan voor de buitenwereld zichtbaar zijn. Vaak kan men na deze 2 weken weer aan het werk. Wanneer u een lichamelijk zwaar of intensief beroep heeft, dient u er rekening mee te houden dat dit kan oplopen tot ca. 6 weken.

De hechtingen worden na 14 dagen verwijderd. Het resultaat is na 3 maanden al goed zichtbaar. Ook zal het gevoel van de huid steeds meer terugkeren. Het totale herstel en eindresultaat heeft ongeveer een jaar nodig.

De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Hoelang blijft het resultaat na een facelift?

Afhankelijk van iemands levensstijl en huidtype kunt u ongeveer 5 tot 10 jaar van het resultaat van een facelift genieten. De klok wordt 5 tot 10 jaar teruggedraaid, maar het verouderingsproces gaat uiteraard door.
Roken en stress zijn zeker van invloed op het resultaat.

Zijn al mijn rimpels weg na een facelift?

Niet alle rimpels en lijnen zullen door een facelift verdwijnen. U behoudt uw eigen mimiek. Injectables zijn nodig om deze lijntjes te doen laten verdwijnen. De neuslippenplooi en de zgn. marionettenlijnen zullen wel vervagen door een facelift. Deze ontstaan namelijk door het hangen van de huid. Een facelift zorgt ervoor dat de huid weer gelift wordt. Met injectables kunt u ze indien nodig verder behandelen.

Lijntjes rondom de mond, ogen en tussen de wenkbrauwen verdwijnen niet door een facelift!

Zie ik er anders uit na de facelift, of alleen jonger?

Na een facelift ziet u er niet anders uit. Alleen de contouren van het gezicht zijn weer strakker gemaakt. U ziet er dus frisser en stralender uit.

Behandeling
Prijs

Minilift / S-lift vanaf

Vanaf € 4700

Facelift/ Macslift vanaf

Vanaf € 5200

Hals-facelift vanaf

Vanaf € 7000

Behandeling uitbreiden met: bovenooglidcorrectie vanaf

Vanaf € 895

Behandeling uitbreiden met: onderooglidcorrectie vanaf

Vanaf € 1500

Behandeling uitbreiden met: boven- en onderooglidcorrectie vanaf

Vanaf € 2500

Behandeling uitbreiden met: behandeling Tissucol - per cc

Vanaf € 150

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten