Lijnen, sporten, fitness; en nog blijven er plaatsen over waar het overtollige vet blijft zitten. De vetconcentraties voelen soms vrij zacht aan, maar blijken juist zeer hardnekkig te zijn en daarom bijna nooit helemaal weg te krijgen met sporten of met een dieet. Met een liposculpture behandeling kunt u er wel van af komen.

Liposculpture is geschikt voor mannen en voor vrouwen met een goede huidelasticiteit en plaatselijk overtollige vetophopingen. De techniek is niet bedoeld om overgewicht terug te dringen.

Nog steeds blijkt de term liposuctie bij veel mensen negatieve associaties op te roepen. In de loop van dertig jaar is de techniek van behoorlijk grof naar zeer verfijnd gegaan. Bij ATS-kliniek wordt liposculpture/liposuctie als tumescente of als vibra liposculpture uitgevoerd. Tumescente liposculpture geschiedt door middel van het inbrengen van een zoutwateroplossing; vibra liposculpture door middel van trillende zuigbuisjes.

Voor en na foto's

swipe

Informatie

Direct na de operatie ziet u al resultaat. Echter vanwege vochtophopingen wordt dat de eerste weken nog gemaskeerd. Daarna kunt u al duidelijkere contourverbetering constateren. Een oordeel over het bereikte eindresultaat kan pas zes maanden na de behandeling gegeven worden.

Eenmaal verwijderde vetcellen komen niet meer terug. Dit betekent dat de door de ingreep bereikte contourverandering blijvend is. Wel kunnen de achtergebleven vetcellen bij toename van het lichaamsgewicht uitzetten. Hoewel liposculpture vaak tot spectaculaire resultaten leidt, is het niet altijd realistisch te hopen op een droomfiguur. Een constant lichaamsgewicht is dus aan te raden. Daarbij speelt ook de natuurlijke bouw van een lichaam mee.

Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor- en natraject. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat zij/hij kan aangeven of zij/hij aan deze verwachtingen kan voldoen. Soms kan een combinatie met een andere behandeling een betere optie zijn.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen worden uitgevoerd in Waalre. Liposculpture geschiedt over het algemeen onder algehele verdoving. Kleinere behandelingen vinden soms ook onder lokale verdoving plaats. Het voordeel van de behandeling onder algehele narcose is dat er in één behandeling meer vet weggehaald kan worden dan met plaatselijke verdoving. U ondervindt geen pijn of andere ongemakken onder algehele narcose, de arts kan zich dan ook volledig op de behandeling richten.

Een steriele pleister (soms een enkele onderhuidse, oplosbare hechting) volstaat om de minuscule sneetjes na de behandeling weer dicht te maken. Na enkele weken zullen deze sneetjes niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn. Gedurende zes weken dient u dag en nacht speciale compressiekleding te dragen. Deze kleding zorgt ervoor dat de huid weer mooi aanhecht en de gewenste contouren zichtbaar worden. Na twee tot vijf dagen kunt u weer douchen. Uw consulente zal u hierover adviseren.

De behandelde gebieden kunnen tijdelijk zwellen en bloeduitstortingen vertonen. In het begin kan er sprake zijn van een beurs en stijf gevoel in deze gebieden. De meeste mensen ondervinden al na enkele dagen geen hinder meer tijdens hun dagelijkse bezigheden. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de grootte van het gebied, uw dagelijkse werkzaamheden en uw persoonlijke ervaring. Het is belangrijk dat u tot zes weken na de behandeling geen zware lichamelijke inspanning verricht.

De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Hoelang duurt het herstel?

Na een liposculpture/liposuctie behandeling kunt u vrij snel uw normale leven weer hervatten. U kunt wel wat stijver zijn dan normaal. Bewegen is juist goed om sneller van deze stijfheid af te komen. Let echter wel op, dat u net een operatie achter de rug heeft. Geef uw lichaam de rust die het verlangt om te herstellen.

Gaat mijn huid na de behandeling weer hangen?

De huid is zeer elastisch en trekt normaliter vanzelf weer strak. Bij mannen en vrouwen ouder dan vijftig jaar kan een minder goede aanpassing van de huid plaatsvinden. Eventuele alternatieven kunnen dan met de arts besproken worden.

Werkt liposculpture tegen cellulitus?

In enkele gevallen neemt de cellulitis na liposculpture/liposuctie in het behandelde gebied af. Dit is echter niet de regel.

Behandeling
Prijs

Hals-kin vanaf

Vanaf € 1700

Armen vanaf

Vanaf € 2500

Rug vanaf

Vanaf € 1875

Taille vanaf

Vanaf € 1875

Buik-maag vanaf

Vanaf € 3100

Heupen vanaf

Vanaf € 2500

Bovenbenen (binnen of buiten) vanaf

Vanaf € 2800

Knieën vanaf

Vanaf € 2250

Kuiten vanaf

Vanaf € 2500

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten