Borsten gehoorzamen maar al te braaf aan de wet van de zwaartekracht. Dat kan gebeuren als u ouder bent, maar ook als u nog jong bent en zware borsten heeft. Door bijvoorbeeld erfelijke factoren, een of meerdere zwangerschappen of door grote gewichtsschommelingen kunnen borsten hun stevigheid (en inhoud) verliezen. Zulke verslapte borsten kunnen door een borstlift opnieuw gemodelleerd en verstevigd worden.

Een vaak gehoord misverstand is, dat er bij een borstlift implantaten worden gebruikt. Als er voldoende borstweefsel aanwezig is, zijn implantaten beslist niet nodig. Indien de cliënt weinig borstweefsel van haarzelf heeft, kan een borstlift gecombineerd worden met een corrigerende borstvergroting door het inbrengen van een prothese.

Voor en na foto's

swipe

Informatie

U zult al snel de gunstige effecten van de borstlift ondervinden. Behalve een hogere borst, wordt na de ingreep ook de vorm weer fraaier. Het definitieve resultaat kan soms een jaar op zich laten wachten.

Wanneer u bij ons komt voor een consult zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor en -natraject. Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen. Soms kan een combinatie met een andere behandeling een betere optie zijn.

Voor een borstlift bestaan meerdere technieken. Wat voor u de beste techniek is en of er wel of niet gekozen wordt voor een borstimplantaat, wordt met u overlegd tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen worden uitgevoerd in Waalre. De arts die u gesproken heeft tijdens het consult is altijd degene die de behandeling uitvoert. Zo bent u ervan verzekerd dat deze arts op de hoogte is van alle vragen die u had en wensen die u heeft. Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Een borstlift wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose. De behandeling bestaat in de eerste plaats uit het formeren van een nieuwe, stevigere vorm. Vervolgens zal indien nodig de tepel verplaatst worden en daarna zullen eventueel de borstimplantaten worden geplaatst. De borst verkrijgt een nieuwe vorm door huid te verwijderen uit de onderste helft van de borst. De chirurg probeert de door deze behandeling ontstane littekens zo onopvallend mogelijk te maken. Er zal rond de beide tepelhoven een cirkelvormig litteken ontstaan. Verder komt er bij de meeste technieken een litteken in de huidplooi onder de borst en als laatste, als het echt niet anders kan (bij zeer forse hang) een litteken in verticale richting tussen de tepel en de plooi onder de borst.

Indien er na de borstlift implantaten worden geplaatst, verwijzen wij u graag naar het hoofdstuk “borstvergroting”, waar u informatie over deze behandeling kunt vinden.

Als er implantaten zijn geplaatst, ontvangt u een “paspoort” met daarin alle gegevens van de implantaten. In het begin zullen de borsten enigszins pijnlijk aanvoelen. Dit kan één of twee weken duren. Het is belangrijk dat u de nodige rust houdt en de door de plastisch chirurg gegeven instructies opvolgt. Na twee weken worden de (eventuele) hechtingen tijdens een controle verwijderd. De littekens na een borstlift zullen de eerste weken rood en gezwollen zijn, maar vervagen steeds meer in de loop der tijd. Na twee weken mag u geleidelijk aan kleine werkzaamheden uitvoeren, zoals autorijden en na zes weken mag u weer bijna alle werkzaamheden en bewegingen uitvoeren, zoals sporten en zwaar lichamelijk werk.

Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd zijn. Geleidelijk aan zal dit zich weer herstellen. De aanwezigheid van een borstprothese is geen bezwaar bij een eventuele zwangerschap. Na de zwangerschap kan normaal borstvoeding worden gegeven en de gevoeligheid in de huid en de tepels blijft normaal. De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Hoelang duurt het herstel van een borstlift?

In het begin zullen de borsten enigszins pijnlijk aanvoelen. Dit kan één of twee weken duren. Het is belangrijk dat u de nodige rust houdt en de door de plastisch chirurg gegeven instructies opvolgt. Na twee weken worden de (eventuele) hechtingen tijdens een controle verwijderd. De littekens na een borstlift zullen de eerste weken rood en gezwollen zijn, maar vervagen steeds meer in de loop der tijd. Na twee weken mag u geleidelijk aan kleine werkzaamheden uitvoeren, zoals autorijden en na zes weken mag u weer bijna alle werkzaamheden en bewegingen uitvoeren, zoals sporten en zwaar lichamelijk werk.

Wanneer zie ik het resultaat?

Vanaf het moment dat u wakker wordt uit de narcose is resultaat te zien. Uw borsten zullen dan wel nog in het verband zitten waardoor u niet meteen zelf een kijkje kunt nemen.

Het eindresultaat is ongeveer een jaar na de ingreep bereikt, gezien het genezingsproces van de wond onder de huid, de huid zelf en de littekens. Natuurlijk bent u al veel eerder blij met het resultaat. Na drie maanden is het grootste gedeelte van de wondgenezing achter de rug.

Behandeling
Prijs

Borstlift zonder implantaten onder algehele narcose

Vanaf € 4200

Borstlift met implantaten onder algehele narcose

Vanaf € 4900

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten