Het kan zijn dat uw hals slapper is dan de rest van uw gezicht of dat u bijvoorbeeld last heeft van een onderkin. Dan kan een halslift uitkomst bieden. Vaak wordt deze operatie in combinatie met een kleine liposculpture behandeling uitgevoerd, waarbij het vet onder de kin wordt weggehaald. Ook wordt deze behandeling vaak in combinatie met een facelift gedaan om een goede verhouding tussen hals/kaaklijn en het gelaat te verkrijgen.

Informatie

Deze behandeling geeft u weer een fraai profiel terug ter plaatse van uw hals, met een goed zichtbare kaaklijn.

Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling, risico’s en mogelijke complicaties en het voor- en natraject. Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen. Soms kan een combinatie met een andere behandeling een betere optie zijn. Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen worden uitgevoerd in Waalre. Operatiekamer en verpleegafdeling staan exclusief voor ATS-kliniek ter beschikking met uitsluitend ATS-personeel. De arts die u gesproken heeft tijdens het consult is altijd degene die de behandeling uitvoert. Zo bent u ervan verzekerd dat deze arts op de hoogte is van alle vragen die u had en wensen die u heeft.

Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

De halslift wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Er wordt een incisie gelegd rondom de oorlel, achter het oor en daarna via de haarlijn naar achteren toe. Huid en onderlaag worden los gemaakt, en met het hoofd in de goede stand wordt de overtollige huid weggehaald. De spier in de hals wordt aangespannen, waarna weefsellijm wordt ingebracht. Hierna wordt direct de hals in definitieve positie gebracht, gefixeerd en gehecht. Eventuele liposculpture van de hals wordt meestal vóór de procedure uitgevoerd.

Direct na de ingreep wordt het gelaat met een drukverband verbonden. Deze wordt de dag na de ingreep verwijderd en er wordt een bandage aangebracht. Voor de nacht (gedurende vier tot zes weken) zult u een bandage meekrijgen, die u de eerste twee weken ook overdag zoveel mogelijk dient te dragen.

De hechtingen worden na 10 tot 14 dagen verwijderd.

Uit ervaring is gebleken dat men na de halslift enige pijn kan ervaren. Deze pijnklachten zijn meestal mild en goed te onderdrukken met behulp van pijnmedicatie. Ook kan de hals gedurende enige tijd na de ingreep nog gezwollen en gevoelloos zijn en/of blauw zien.

Afhankelijk van uw eventuele werkzaamheden zult u geadviseerd worden gedurende 6 weken na de ingreep elke vorm van inspanning te vermijden.

De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Ik heb hamsterwangen, corrigeert een halslift dit?

In dit geval raden wij u een vorm van een facelift aan.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een halslift?

Wanneer u last heeft van een slapper wordende hals of een onderkin kan een halslift uitkomst bieden. Vaak wordt deze operatie in combinatie met een kleine liposculpture behandeling uitgevoerd.

Wanneer kan ik weer normaal eten?

De dag van de OK mag u vloeibaar eten en vervolgens twee weken geen taai of hard voedsel nuttigen. U dient zo min mogelijk kauwbewegingen te maken.

Behandeling
Prijs

Liposculpture hals-kin onder algehele narcose vanaf

Vanaf € 1700

Halslift vanaf

Vanaf € 4700

Hals-facelift vanaf

Vanaf € 7000

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten