Door verslapping van de voorhoofdsspier en huid kunnen uw wenkbrauwen naar beneden zakken, waardoor er een druk op de bovenoogleden ontstaat. Hierdoor kunt u problemen met uw zicht krijgen. Een boze, sombere of vermoeide blik is ook een vaak gehoorde klacht. Indien u (nog) geen voorhoofdslift wilt of daarvoor niet in aanmerking komt, kan de arts bepalen of deze ingreep wellicht een oplossing voor u is. Er zal boven de wenkbrauw een incisie worden gemaakt, waarna er een reepje huid zal worden verwijderd, waardoor uw wenkbrauw weer hoger komt te staan.

Informatie

Het resultaat van een wenkbrauwlift geeft vaak beter zicht. Ook wordt de blik frisser en minder vermoeid of boos. Deze ingreep wordt vaak in combinatie met een boven- en/of onderooglidcorrectie uitgevoerd.

Wanneer u bij ons komt voor een consult zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling, risico’s en mogelijke complicaties en het voor- en na traject.

Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen vinden plaats in Medisch centrum Waalre, van Dijklaan 9. Operatiekamer en verpleegafdeling staan exclusief voor ATS-kliniek ter beschikking met uitsluitend ATS-personeel. De arts die u gesproken heeft tijdens het consult is altijd degene die de behandeling uitvoert. Zo bent u ervan verzekerd dat deze arts op de hoogte is van alle vragen die u had en wensen die u heeft.

Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

De wenkbrauwlift vindt over het algemeen plaats onder een lokale verdoving, met soms een sedatie (roesje).

Boven de wenkbrauw wordt er een wig van ongeveer 4 tot 5 cm getekend. Vervolgens wordt de huid losgemaakt tot aan de wenkbrauw. De huid wordt nu glad en strak getrokken totdat de wenkbrauw op de juiste hoogte ligt. Het teveel aan huid wordt verwijderd en de wond wordt onder de huid gehecht. De hechtingen worden na 7 tot 10 dagen verwijderd.

Enige zwelling en blauwe plekken kunnen voorkomen na een wenkbrauwlift. Eventuele pijnklachten zijn meestal mild en goed te onderdrukken met behulp van pijnmedicatie.

Doorgaans wordt er een weekje vrij genomen van het werk. Wel zal geadviseerd worden gedurende 3 weken na de ingreep elke vorm van inspanning te vermijden.

De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Houd ik littekens over na een wenkbrauwlift?

Elke operatieve ingreep brengt littekens met zich mee. Bij de voorhoofdslift vallen de littekens in de haren en zullen dus niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Bij de directe wenkbrauwlift kunnen de littekens zichtbaar zijn. Deze ingreep is dus ook niet voor iedereen geschikt.

Hoe gaat een wenkbrauwlift in zijn werk?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de wenkbrauwen te liften.

Voorhoofdslift: hierbij wordt er een litteken gemaakt tussen de haren. Hierdoor wordt de spierlaag hoger gebracht, waardoor ook de wenkbrauwen op het juiste niveau komen te liggen.

Directe wenkbrauwlift: Hierbij wordt een sneetje gemaakt net boven de wenkbrauw. Door een stukje huid weg te nemen komt de wenkbrauw hoger te staan.

Behandeling
Prijs

Wenkbrauwlift onder lokale verdoving vanaf

Vanaf € 1560

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten