Bij jonge meisjes zijn de buitenste schaamlippen groter dan de binnenste. Tijdens de puberteit groeien de binnenste schaamlippen. Hierdoor kan het zijn dat deze gaan uitsteken. Er is sprake van een afwijking als de binnenste schaamlippen (labia minora) zover uitsteken dat je er zowel lichamelijk en/of geestelijk last van kunt ondervinden. Bijvoorbeeld bij het fietsen, vrijen of bij het dragen van bad- of strakke kleding.

Schaamlippen die te ver naar buiten komen, kunnen als hinderlijk of lelijk worden ervaren. Dit kan een negatieve invloed hebben op hoe een vrouw zich voelt en hoe vrij ze zich gedraagt in haar relatie.

Informatie

Bij een labia- oftewel schaamlipcorrectie wordt het teveel aan huidweefsel weggehaald, waardoor er een gladder geheel ontstaat. Dit kan fysieke klachten verlichten of doen verdwijnen. Ook kan het van grote invloed zijn op uw zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Wanneer u bij ons komt voor een consult zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor en -natraject. Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen vinden plaats in Medisch Centrum Waalre, Van Dijklaan 9. Een schaamlipcorrectie vindt doorgaans plaats onder lokale verdoving, maar kan ook onder algehele narcose plaatsvinden. Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Een schaamlipverkleining is een ingreep, waarbij de plastisch chirurg de overtollige huid zal wegnemen. Hechtingen vinden plaats door middel van een zelf oplossend materiaal, zodat deze niet verwijderd hoeven worden.

Aangeraden wordt om de eerste dagen na de ingreep het behandelde gebied te koelen, waardoor de zwelling sneller zal afnemen en het genezingsproces sneller zal verlopen. U krijgt uitvoerige instructies mee, omdat het belangrijk is dat infecties worden voorkomen.

Het genezingsproces na een schaamlipcorrectie duurt ongeveer twee weken. Gedurende zes weken wordt geadviseerd om niet te fietsen, sporten of geslachtsgemeenschap te hebben. De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten beschikbaar voor uw vragen.

Ik durf niet goed contact op te nemen…

Soms is het moeilijk om met een persoonlijke probleemvraag naar de kliniek te komen. U kunt u ervan verzekerd zijn dat het consult discreet zal plaatsvinden. U hoeft zich niet te schamen en u kunt met al uw vragen bij de plastisch chirurg terecht.

Is een schaamlipcorrectie een ingrijpende situatie?

Nee, het is fysiek geen ingrijpende operatie. In sommige gevallen kan het geestelijk impact hebben. ATS-kliniek zal er alles aan doen om u te helpen hier op een goede manier mee om te gaan.

Hoelang duurt het herstel van een schaamlipcorrectie?

Het genezingsproces na een schaamlipcorrectie duurt ongeveer twee weken. Gedurende zes weken wordt geadviseerd om niet te fietsen, sporten of geslachtsgemeenschap te hebben.

Behandeling
Prijs

Schaamlipcorrectie vanaf

Vanaf € 1600

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten