Een tepel(hof)correctie wordt vaak uitgevoerd omdat met het klimmen der jaren de tepelhof groter kan worden. Veel vrouwen vinden dit niet mooi. Ook na zwangerschap komt het regelmatig voor dat de grootte van de borsten en de tepels zijn veranderd. Een tepelcorrectie vindt overigens ook wel bij mannen plaats.

Informatie

Door een tepel(hof)correctie kan de vorm, de afmeting en/of de aanwezigheid van een ingetrokken tepel gecorrigeerd worden.

Wanneer u bij ons komt voor een consult zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor- en natraject. Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen. Soms kan een combinatie met een andere behandeling een betere optie zijn. Een tepel(hof)correctie wordt vaak gecombineerd met een borstlift.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen vinden plaats in Medisch Centrum Waalre, Van Dijklaan 9. Een tepel(hof)correctie vindt doorgaans plaats onder algehele narcose.

Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Een tepel bestaat uit twee gedeelten; de tepelhof (gekleurde gedeelte rondom de tepel) en de tepel (uitstekende gedeelte). Waaruit kan een behandeling bestaan:

  • Verkleinen tepelhof: Indien de tepelhof wordt verkleind,wordt er een incisie rondom de tepelhof of direct rondom de tepel geplaatst, waarna de overtollig huid van het gepigmenteerde gedeelte van de tepelhof wordt verwijderd. De incisies worden gehecht met zowel oplosbare als niet oplosbare hechtingen. Het verkleinen van de tepelhof wordt vaak gecombineerd met een borstlift.
  • Inkorten tepel: een te grote tepel kan verkleind/ingekort worden door het verwijderen van klierweefsel en huid van de tepel.
  • Ingetrokken tepel: bij de correctie van een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes losgemaakt waardoor de tepel niet meer naar binnen “getrokken” zal worden.

Een te grote tepel kan verkleind/ingekort worden door het verwijderen van klierweefsel en huid van de tepel. Bij de correctie van een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes losgemaakt waardoor de tepel niet meer naar binnen “getrokken” zal worden.

De eerste week dient u rustig aan te doen en de instructies van de plastisch chirurg goed op te volgen. In de regel kan men na een tepelcorrectie borstvoeding geven. Vanwege de operatie aan en rondom de melkgangetjes kunnen we hierop nooit een garantie geven.Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd zijn. Geleidelijk aan zal dit zich weer herstellen. De aanwezige littekens kunnen in het begin rood en vurig zijn, zullen na verloop van tijd lichter worden, maar nooit geheel verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is na een paar maanden zichtbaar.

De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er controlemomenten worden afgesproken.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

In de meeste gevallen kan men na een tepelcorrectie borstvoeding geven. Vanwege de operatie aan/rondom de melkgangetjes kunnen we hierop nooit een garantie geven.

Houd ik littekens over na een tepelcorrectie?

Bij een tepelhofcorrectie zal er een cirkelvormig litteken om de tepelhof ontstaan. Bij een tepelcorrectie zullen de littekens niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Behandeling
Prijs

Tepelcorrectie vanaf

Vanaf € 1750

Tepelhofcorrectie vanaf

Vanaf € 2500

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten