Borstvergroting Mooie borsten voor je hele leven €3.450

Jij droomt van een boezem die bij jouw lichaam past. Of je zou willen dat je borsten net zo stevig
waren als járen terug. Wist je dat je met een borstvergroting prachtige én natuurlijke resultaten
kunt bereiken?

Bij ATS-kliniek worden alleen prothesen van hoge kwaliteit gebruikt van de merken Eurosilicone en Mentor. Samen met u kiezen we de prothese die het beste bij uw lichaam past.

Voor en na foto's

swipe

Informatie

Door een borstvergroting zullen uw borsten voller zijn, hetgeen de lichaamsverhouding kan verbeteren/verfraaien, waardoor het zelfvertrouwen kan toenemen.

Vlak na de operatie moet de huid en vooral de borstspier nog oprekken, hierdoor zal de nieuwe borst in het begin nog niet haar definitieve vorm hebben. Na twee weken is de spier voldoende uitgerekt en zal de borst voller en fraaier worden. Het uiteindelijke resultaat is pas na zes maanden zichtbaar.

Wanneer u bij ons komt voor een consult zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor en -natraject.

Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen. Soms kan een combinatie met een andere behandeling een betere optie zijn. Wat voor u de beste methode is en waar het prothese geplaatst zal worden, wordt met u overlegd tijdens het consult met de plastisch chirurg; een prothese kan namelijk vóór de grote borstspier worden geplaatst, of erachter. Hij zal u ook advies geven over de grootte en de vorm van het prothese. Voor de juiste vorm wordt gekeken naar uw bouw en naar de natuurlijke vorm van uw borsten. Vanzelfsprekend wordt daarbij ook rekening gehouden met uw wensen. De plastisch chirurgen van ATS-kliniek kunnen en zullen echter vanuit hun beroepsethiek niet tegemoetkomen aan irrationele eisen.

Er bestaan verschillende soorten borstprothesen. Elke prothese wordt echter altijd omvat door een siliconen laag. Afhankelijk van de lichaamsbouw wordt er gekozen voor een rond of anatomisch gevormd prothese. De prothesen bestaan uit een geruwd siliconenomhulsel gevuld met een cohesieve siliconengel. Het geruwde omhulsel zorgt ervoor dat de kans op een kapselverharding zeer klein is. Bij kapselvorming vormt het lichaam een bindweefsellaag rond de prothese. Een dunne bindweefsellaag is normaal en treedt bij iedereen op. Indien de bindweefsellaag echter dik wordt en blijvend samentrekt zullen er klachten ontstaan. Kapselvorming merkt u doordat de borst harder, ronder en soms pijnlijk wordt. Door gebruik te maken van deze geruwde prothesen en door zorgvuldige operatietechnieken zal de plastisch chirurg alles in het werk stellen om de kans op kapselvorming tot een minimum te beperken. ATS-kliniek kiest in de regel voor siliconenprothesen, omdat deze het meest natuurlijk aanvoelen en de mooiste resultaten geven.

Een prothese kan op drie manieren worden ingebracht: via een sneetje in de oksel, via een sneetje langs de onderkant van de tepel of via een sneetje in de borstplooi onder de borst. Niet elke cliënt kan een keuze maken uit de drie manieren, bijvoorbeeld omdat de tepelhof niet groot genoeg is of omdat er voor een bepaald type prothese wordt gekozen. Tijdens het consult wordt aangegeven uit welke mogelijkheden in uw geval gekozen kan worden en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende technieken.

Tijdens het consult kan er desgewenst een passessie plaatsvinden. Gebruikmakend van de verschillende maten en vormen van prothesen onder een strak T-shirt kunt u voor de spiegel een eerste indruk krijgen. Hierna zult u in samenspraak met de plastisch chirurg de keuze voor het prothese bepalen.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen worden uitgevoerd in Waalre. De arts die u gesproken heeft tijdens het consult is altijd degene die de behandeling uitvoert. Zo bent u ervan verzekerd dat deze arts op de hoogte is van alle vragen die u had en wensen die u heeft. Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Een borstvergroting wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose.

De eerste twee weken dient u te rusten en instructies (die u in een duidelijk protocol van ons krijgt overhandigd) goed op te volgen. Er zullen tevens instructies worden gegeven voor spieroefeningen en/of het masseren van de borsten. Verder ontvangt u een “paspoort” met daarin alle gegevens van de prothesen.

Na zes weken mag u weer bijna alle werkzaamheden en bewegingen uitvoeren, zoals sporten en zwaarder lichamelijk werk.

De aanwezigheid van een borstprothese is geen bezwaar bij een eventuele zwangerschap. Na de zwangerschap kan normaal borstvoeding worden gegeven en de gevoeligheid in de huid en de tepels blijft normaal.

De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

 

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Dit is afhankelijk van het beroep dat u uitoefent. Licht administratief werkt zult u sneller kunnen hervatten dan zware lichamelijke arbeid. Met dit laatste dient u 6 weken te wachten. De meeste mensen gaan 2 weken na de operatie weer langzaam aan het werk.

Hoe lang heb ik plezier van mijn borstvergroting?

De fabrikanten van de protheses garanderen dat de protheses levenslang mee zullen gaan. Echter wordt aangeraden de protheses na circa 15 jaar te vervangen.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

Ja, de aanwezigheid van een borstprothese geeft geen bezwaar bij het geven van borstvoeding.

Behandeling
Prijs

Borstvergroting inclusief BH vanaf

Vanaf € 3.450

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten