Zwangerschap, gewichtsschommelingen en/of gewichtsverlies kunnen de huid van de buik slapper maken en de vorming van ontsierende striae beïnvloeden. Wanneer het overschot aan huid en/of de striae storend is, kan men een buikwandcorrectie overwegen.

De buikwandcorrectie moet niet worden gezien als een mogelijkheid om extra gewicht kwijt te raken. ATS-kliniek kan een buikwandcorrectie niet uitvoeren bij mensen met ernstig overgewicht omdat zij een hogere kans hebben op complicaties. Als een buikwandcorrectie een medische indicatie is, wordt deze behandeling uitgevoerd in het ziekenhuis en niet bij een privé-kliniek zoals ATS-kliniek.

Informatie

De buikwandcorrectie geeft een fraai en meestal blijvend resultaat. De buik zal platter zijn en een strakkere vorm hebben. De littekens bevinden zich voornamelijk onder de bikinilijn.

Wanneer u bij ons komt voor een consult zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor- en natraject. Het is voor de arts belangrijk te weten wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat hij kan aangeven of hij aan deze verwachtingen kan voldoen. Soms kan een combinatie met een andere behandeling een betere optie zijn.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen worden uitgevoerd in Waalre. Een buikwandcorrectie vindt altijd onder algehele narcose plaats. Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Vooraf aan de ingreep zal de plastisch chirurg op de buik aftekenen hoeveel huid (en vet) er verwijderd dient te worden. Tijdens de operatieve ingreep wordt de incisie in de onderbuik en bovenbuik vrijwel altijd uitgevoerd zoals van tevoren afgetekend. Afhankelijk van de mate waarin de huid van de buik verslapt is, zal bijna altijd een litteken rondom de navel geplaatst moeten worden in verband met de nieuwe plaats van de navel zelf. De chirurg zal het teveel aan huid wegsnijden en de verslapte buitenste buikspieren zo nodig verstevigen.

U draagt een elastische bandage waardoor de zwelling minimaal blijft en welke steun geeft aan de buik. Na twee weken wordt een gedeelte van de hechtingen verwijderd. De inwendige hechtingen zullen vanzelf oplossen. De verpleegkundige zal de eerste zes weken na de behandeling elke week de pleisters vervangen op de littekens om zo spanning op het litteken te voorkomen.

 In het begin zullen de littekens rood en vurig zijn. Na verloop van tijd zullen de littekens lichter worden, zodat ze minder opvallen. Belangrijk is dat men de littekens soepel houdt met een speciale littekenzalf of pleister en dat men zoveel mogelijk spanning op het litteken vermijdt. Zolang het litteken nog actief aan het genezen is, niet blootstellen aan zonlicht waardoor blijvende verkleuring van het litteken zouden kunnen ontstaan.

Na de operatie dient u gedurende twee weken streng te rusten en de gegeven instructies op te volgen. Na drie weken mag u geleidelijk aan kleine werkzaamheden uitvoeren en autorijden; na zes weken mag u weer bijna alle werkzaamheden en bewegingen uitvoeren, zoals sporten en zwaar lichamelijk werk. De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Hoelang duurt het herstel van een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een behoorlijk grote ingreep waarna u echt de tijd moet nemen om te herstellen. U dient 6 weken rustig aan te doen, dus geen zware arbeid verrichten en/of tillen. Na deze 6 weken kunt u de werkzaamheden weer langzaam opbouwen.

Verdwijnt met een buikwandcorrectie ook de striae?

Met een buikwandcorrectie wordt er een stuk huid van de buik weggenomen en de huid wat overblijft strak getrokken. Afhankelijk van de hoeveelheid striae en de plaats waar de striae zich bevindt, is de kans groot dat een groot deel van deze striae zal verdwijnen.

Kan ik na een buikwandcorrectie nog zwanger raken?

Ja u kunt nog zwanger worden, maar wij raden het u sterk af. Een zwangerschap zorgt voor een overbelasting en oprekking van de huid en de kans is groot dat er na de zwangerschap wederom sprake is van verslapt huidoverschot.

Behandeling
Prijs

Buikwandcorrectie vanaf

Vanaf € 5250

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten