Het profiel van het gelaat wordt grotendeels bepaald door de vorm en verhouding van de neus en de kin. De vorm van de kin kan aangepast worden door het plaatsen van een kinimplantaat, eventueel gecombineerd met een liposculpture (verwijderen van overtollige vetcellen) van de hals om nog betere contouren bij de kaaklijn te verkrijgen. Door het plaatsen van een kinimplantaat is het profiel van het gelaat blijvend veranderd. Er zijn heel veel verschillende vormen en maten kinimplantaten. Tijdens de voorgesprekken zal de plastisch chirurg samen met u bekijken welke maat en/of vorm het best bij uw gelaat past. Het implantaat is gemaakt van vaste siliconen, waardoor deze natuurlijk aanvoelt en niet kan lekken.

Informatie

Een kincorrectie kan een uitkomst zijn, als iemand zijn profiel wil verbeteren. Bijvoorbeeld als er geen scherpe overgang is naar de hals, of als de kin iets terugwijkt. U kunt dan kiezen voor een op maat gemaakt kinimplantaat, waardoor u direct een fraaier profiel krijgt.

Wanneer u bij ons komt voor een consult, zult u ontvangen worden door één van onze consulenten, waarna het gesprek wordt voortgezet met de medisch specialist. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om u volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling, risico’s en mogelijke complicaties en het voor- en natraject.

Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. U dient uw chirurg zo uitgebreid mogelijk en eerlijk te informeren over uw wensen en uw verwachtingen. Alleen zo kan de plastisch chirurg aangeven wat wel en niet haalbaar is. Op basis van uw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest u samen met uw chirurg voor de juiste behandeling.

Aan een consult zijn consultkosten verbonden. Indien u besluit tot behandeling over te gaan, worden deze kosten (€ 30,-) in mindering gebracht op de behandelprijs.

Operatieve ingrepen worden uitgevoerd in Waalre. Operatiekamer en verpleegafdeling staan exclusief voor ATS-kliniek ter beschikking met uitsluitend ATS-personeel. De arts die u gesproken heeft tijdens het consult is altijd degene die de behandeling uitvoert. Zo bent u ervan verzekerd dat deze arts op de hoogte is van alle vragen die u had en wensen die u heeft.

Voor de behandeling wordt de operatieprocedure door de arts nogmaals met u doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Een kincorrectie waarbij een implantaat wordt geplaatst, vindt onder algehele narcose plaats. Een kincorrectie kan op twee manieren plaatsvinden. Bij de ene methode wordt een incisie gemaakt onder de kin, waardoor het implantaat wordt ingebracht. Hierdoor ontstaat een heel klein litteken dat na enige tijd nauwelijks zichtbaar zal zijn. Het implantaat kan ook via de binnenzijde van de mond ingebracht worden, waardoor geen littekens ontstaan. Hier wordt de incisie ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip gemaakt. Welke methode in uw geval het best is, zal worden toegelicht tijdens het consult.

Na de behandeling wordt een pleisterverband aangebracht. Na een week zullen dit pleisterverband verwijderd worden. Na de ingreep zal de kin gezwollen zijn en blauw kunnen zien. Dit trekt geleidelijk weg. Herstel kan enkele weken duren. De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Kan ik meteen weer alles eten en drinken na de operatie?

Het is zaak dat u vlak na de operatie heel voorzichtig bent met kauwen en het bewegen van de mond. Neem bij voorkeur de eerste tijd vloeibaar of zeer fijn gemalen voedsel.

Houd ik littekens over na een kincorrectie?

Een kincorrectie kan op twee manieren plaatsvinden. Bij de ene methode wordt een incisie gemaakt onder de kin, waardoor het implantaat wordt ingebracht. Hierdoor ontstaat een heel klein litteken dat na enige tijd nauwelijks zichtbaar zal zijn.
Het implantaat kan ook via de binnenzijde van de mond ingebracht worden, waardoor geen littekens ontstaan. Hier wordt de incisie ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip gemaakt.

Wat voor implantaat wordt er gebruikt?

Er zijn veel verschillende vormen en maten kinimplantaten. Het kinimplantaat is gemaakt van vaste siliconen, waardoor deze natuurlijk aanvoelt en niet kan lekken.

Behandeling
Prijs

Kincorrectie d.m.v. implantaat onder volledige narcose vanaf

Vanaf € 2750

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten