Oorcorrectie voor meer zelfvertrouwen

Het verhelpen van afstaande oren Vanaf €2.500

Een oorcorrectie in het kort

Bij een oorcorrectie wijzigt de stand of de vorm van de oren. Naast de functie die de oren hebben als gehoororgaan, spelen ze ook een belangrijke esthetische rol. Opvallend afstaande oren kunnen zelfs voor kinderen al een heel groot probleem vormen. Wanneer de oren meer afstaan dan men wenst, spreekt men in de regel van “flaporen”. Een flapoorcorrectie zorgt ervoor dat het kraakbeenweefsel in de oorschelp verkleind of vervormd. Kinderen laten deze flapoorcorrectie meestal op jongere leeftijd al uitvoeren.

Bij een oorcorrectie wordt aan het einde van de behandeling een drukverband (tulband) aangelegd. Hierdoor blijven de oren plat tegen het hoofd aanliggen en zal het kraakbeen in de nieuwe vorm genezen. Het verband wordt na een week verwijderd. Ook de hechtingen worden dan verwijderd. Vanaf dat moment dient men ’s nachts een elastische bandage te dragen om dubbelklappen van de oren te voorkomen en mag men de haren weer wassen. Oorlellen worden na de oorlelcorrectie met een hechtpleister afgeplakt. Na een week mogen deze pleisters verwijderd worden.

De eerste weken na de ingreep zullen de oren nog gezwollen en gevoelig zijn. Dit trekt geleidelijk weg. Het uiteindelijke en blijvende resultaat kunnen we pas na drie maanden beoordelen. De oren kunnen tot ongeveer een jaar na de ingreep vooral bij koude temperaturen wat gevoeliger blijven.

In de regel zijn de littekens na een paar maanden fraai genezen, waardoor deze niet zichtbaar zijn. De zorg en aandacht stoppen niet na de behandeling. Uiteraard blijven arts en consulenten ook dan beschikbaar voor uw vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken.

Maak kennis met je arts

Dr. Hermens is binnen de ATS-kliniek de specialist op het gebied van borstvergrotingen, neuscorrecties,
ooglidcorrecties, en schaamlipcorrectie.

Dr. Hermens is een plastisch chirurg die gekenmerkt wordt door een menselijke benadering en toegankelijk voor de wensen van patiënten. Samen met zijn cliënt zal hij de afweging maken of de behandeling wel de juiste voor hem of haar is. Naast zijn werkzaamheden bij de ATS-Kliniek is Dr. Hermens ook als Plastisch Chirurg werkzaam bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

Prijzen

Oorcorrectie – oorlelreductie

 • Lokale verdoving Oorcorrectie (afstaande oren)
  Vanaf €2.350-
 • Lokale verdoving Oorlelreductie
  Vanaf €800,-
 • Lokale verdoving Oorlelreductie beiderzijds
  Vanaf €1.250,-
 • Lokale verdoving Herstellen oorgaatjes
  Vanaf €965,-

Meer over een oorcorrectie

Stap 1: de voorbereiding

Wanneer je bij ons komt voor een consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om je volledig te informeren over alle aspecten. Een consult is bij ATS-kliniek écht een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling en het voor-en natraject.

Stap 2: de behandeling

De chirurg die je hebt gesproken tijdens het consult is altijd degene die de behandeling uitvoert. Zo ben je ervan verzekerd dat je behandelend chirurg op de hoogte is van al jouw vragen en wensen. Voor de behandeling wordt de behandelprocedure door de chirurg nogmaals met je doorgenomen en worden foto’s gemaakt voor in jouw medisch dossier.

Stap 3: herstel en nazorg

De zorg en aandacht stoppen niet na jouw behandeling. Uiteraard blijft de plastisch chirurg die je behandeld heeft en zijn team na de behandeling 24/7 beschikbaar voor je vragen. Bovendien zullen er regelmatig controlemomenten worden afgesproken

Download Brochure Om alle stappen en belangrijke weetjes nog eens op je gemak door te nemen
ATS Kliniek

Al 20 jaar lokaal en vertrouwd

We zijn altijd volop betrokken en begaan. Dat is het voordeel van een kleinschalige kliniek bij jou in de buurt.

Screenshot_2

Contact

ATS-Kliniek

Wolput 30 5251CG Vlijmen, Noord-Brabant Nederland T: 073 - 6847315 E: info@atskliniek.nl

Alles voor positieve ervaringen

Ervaringen van cliënten

renderKEMWidget("d31b7f730abf8ed7e81f1b684152211e","nl");

Plan je intakegesprek

Leuk dat je een intake wilt! Vul het formulier zo volledig mogelijk in, dan nemen wij z.s.m. telefonisch contact met je op om het consult in te plannen!

Klanten waarderen ATS kliniek (kliniekervaringen.nl)
4,7/5 214 reviews