Cosmetische ingrepen uit het verleden

Cosmetische ingrepen zijn tegenwoordig orde van de dag in Hollywood. Er wordt vaker eerlijk verteld wanneer er een behandeling is ondergaan en wat voor één. Ook vroeger lieten Hollywood sterren zichzelf verbeteren door middel van verschillende ingrepen. Toen waren de technieken alleen nog niet zo ver als nu. Toch waren er een aantal wereldsterren die deze pijnlijkere technieken over hadden voor een beter zelfbeeld.

ats-marilyn

Elektrolyse

Wilde je een ster worden in de jaren ’30 en ’40 dan moest je tenminste voldoen aan het blanke schoonheidsideaal. Eén van die idealen was een haarlijn die niet te laag begon. Actrice Rita Hayworth – echte naam: Margarita Carmen Cansino – had een lage haarlijn, mede dankzij haar Spaanse komaf.

Zij besloot toen om via elektrolysebehandelingen haar haarlijn te verhogen. Bij elektrolyse wordt er gebruikt gemaakt van een pijnlijk proces waarbij haar voorhoofd elektrische schokken kreeg. Op deze manier stierven de haarwortels af. Het heeft blijkbaar gewerkt, want na de behandelingen ging haar carrière als een trein. Ook de wereldberoemde Marilyn Monroe was een fan van de elektrolyse techniek.

 

Duidelijke jukbeenderen dankzij tandarts

Ook zichtbare en scherpe jukbeenderen werden als mooi beschouwd. Marlene Dietrich, dé ster van de jaren ’40, was beroemd vanwege haar jukbeenderen. Het gerucht gaat dat die scherpe jukbeenderen niet bij haar natuurlijke gezicht horen. Ze zou al haar kiezen hebben laten verwijderen bij de tandarts, zodat de huid verder naar binnen zou vallen en de jukbeenderen zichtbaarder werden. Dit wordt ondersteund door foto’s uit haar jeugd waarbij er van die scherpe jukbeenderen maar weinig te zien valt.

 

De Croydon Facelift

Ook voor de Croydon Facelift werd Marlene Dietrich het boegbeeld. Het was dan ook duidelijk dat ze een hoge pijngrens had. Deze methode heeft hetzelfde effect als de moderne facelift, maar hierbij werd de huid strak naar achteren getrokken door middel van chirurgisch tape. Om het effect te vergroten, wringde Dietrich haar haren strategisch strak.

De Croydon facelift wordt hedendaags nog wel toegepast, maar dan zonde behulp van de tape. Onder andere Kim Kardashian maakt gebruik van een hoge paardenstaart waarbij het gezicht meteen strakker getrokken wordt. Er moet wel opgepassen worden dat dit niet te vaak gedaan wordt. De huid van het gezicht is broos en door het strak trekken zal de elasticiteit snel verminderen.

 

De Nosejob Avant-La-Lettre

Tegenwoordig is het een routine ingreep, maar vroeger was een nosejob een risicovolle ingreep. Marilyn Monroe heeft het zelf nooit toegegeven, maar vermoed wordt dat zij een neusoperatie heeft ondergaan. Ook in haar geval lijken de kinderfoto’s de waarheid te onthullen. Daarnaast is er een röntgenfoto van haar schedel die bewees dat er is geprutst met het kraakbeen in haar neus. Of ze het nou wel of niet heeft gedaan: een mooie neus had ze zeker.

Bron: http://www.hln.be/