Ooglidcorrectie cadeau voor diploma

Een mooi gezicht als cadeau voor behalen van je diploma. In Nederland zal je het niet snel horen, maar in Zuid-Korea is het niet meer dan normaal: een bezoek aan de plastisch chirurg cadeau als je je diploma behaald hebt. Maar waarom doen ze dit?

ats-kliniek-oogcorrectie

Zuid-Korea is van nature een zeer competitieve samenleving. Het is belangrijk om een goede baan te krijgen en daar doen ze dan ook alles voor. Ze werken door tot ze er bijna bij neervallen, maar zijn dus ook bereidt om aan het gelaat te laten sleutelen. Een knap gezicht is namelijk een geweldig wapen volgens de Zuid-Koreaanse plastisch chirurg Man Koon Suh. “Mooie mensen worden als eerste gekozen”.

Kenmerken mooi gezicht

Naar Zuid-Koreaanse maatstaven is het belangrijkste kenmerk van een mooi gezicht een oog met dubbele oogleden. Er wordt gedacht dat mensen met dubbele oogleden een succesvoller leven zullen hebben. De meeste Aziaten hebben dit alleen niet. Dit is een reden waarom het een traditie is geworden om een ooglidcorrectie cadeau te doen wanneer de jonge Zuid-Koreanen slagen voor hun middelbare school. De eerste indruk is heel erg belangrijk en het eerste wat mensen zien is vaak de ogen.  Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat mensen vriendelijker kijken en hun ogen groter lijken. Het is dan ook niet verrassend dat Zuid-Korea het land is met de meeste plastische ingrepen.