hero

Steeds meer vrouwen gebruiken lip fillers

Cosmetische ingrepen waren ooit een groot taboe, maar tegenwoordig lijkt het alsof iedereen er aan begint. Vooral een lipvergroting is populair, ook onder de jonge vrouwen. Dit is niet vreemd, want het gebruik van lip fillers geeft een tijdelijk effect en is, in vergelijking met andere ingrepen, een goedkope behandeling. Relatief betaalbaar, maar met een groot effect.

vrouw_filler_lippen

Wie zich op social media bevindt zal het niet zijn ontgaan dat er vele beauty vloggers en modellen online aanwezig zijn. Soms met miljoenen volgers. Met name de modellen zijn vaak het voorbeeld van jonge vrouwen. Het bijna standaard profiel is slank, cup D en volle lippen. Ook Hollywood sterren kunnen een voorbeeld zijn. Angelina Jolie heeft opvallend volle lippen en de populaire actrice is dan ook een veel genoemd voorbeeld in de kliniek.

 

Kleine ingreep, groot verschil

Lippen bevinden zich op een prominente plaats in het gezicht en daarom heeft een kleine verandering al gauw het gewenste effect. Met lip fillers kunnen smalle lippen namelijk veranderen in kleine kussentjes. Met gebruik van de stof Hyalonzuur worden de lippen in feite opgeblazen. Hyalonzuur is een lichaamseigen stof die door het lichaam maar langzaam wordt afgebroken. Mits goed toegediend is het niet schadelijk voor het lichaam. Eén behandeling geeft ongeveer tot een jaar plezier. Lip fillers zijn niet bepaald nieuw te noemen. Ze worden al vele jaren gebruikt om rimpels rond de mond op te vullen. De laatste tijd zijn het alleen niet de mensen met rimpels rond de mond, maar de jonge vrouwen die vollere lippen willen.

 

‘Budget’ klinieken

Een vaak gemaakte fout is het kiezen van de kliniek. Er zijn zogenaamde ‘budget’ klinieken die voor maar €100 een lipvergroting uitvoeren. Dit heeft niet altijd het gewenste effect, want de lippen kunnen ook té vol worden. Daarnaast kunnen er ook bultjes ontstaan. Uiteindelijk kan het ook resulteren in beschadiging van de lippen. Een kliniek die écht professioneel te werk gaat is dus zeker van belang.

Zelfs een Do-It-Yourself pakket is te bestellen. Sommige meiden gaan dan zelf met een naald aan de slag, maar dit is ten zeerste af te raden. Het is dan wel een tijdelijk effect, maar een jaar is lang wanneer er iets niet goed is. Ben je geïnteresseerd in lip fillers? Ook ATS biedt deze aan. Maak een afspraak met onze ervaren artsen en ontdek of u in aanmerking komt.

Bron: www.nrc.nl